fredag 19. februar 2010

SJEKK DENNE!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0xuFnP5N2uA

2 kommentarer:

  1. Du store min, den mannen kan fange en tilhører (f.eks. undertegnde). Hvordan kom du på sporet av denne snutten? Kjempebra. Tydeligjør hvor mye makt en lærer har, for en lærer kan ha utrolig mye makt. Det gjelder å forvalte den godt. For det handler om unge mennesker, sårbare.
    En gang inviterte jeg den norsk(-ugandiske) forfatteren Bertrand Besigye til norskklassen min. I 1993 skrev han den kraftfulle diktsamlingen "Og du dør så langsomt at du tror du lever", som han mottok T.Vesaas debutantpris for. Den inviterte B.Besigye hadde skrevet en tekst for anledningen, som han leste opp, og den kommuniserte ene og alene et sterkt nedsettende budskap om lærere. Interessant, faktisk. Litt absurd å høre på, men jg tok det ikke personlig. Men jeg forstod ikke helt hva han ville med teksten, vet ikke om elevene forstod det, det er litt for lenge siden. Skulle gjerne ha hørt teksten igjen. Dette var en digresjon.

    SvarSlett
  2. "As I lay dying"......det var viiirkelig heftige greier. Lurer på hva de synger om. Sikkert ikke noe hyggelig. Har du brukt det i undervisningen? Hvordan responderer elevene?
    Har vist Eminems "Cleaning out my closet" noen ganger, og den funker veldig bra som analyse av sammensatt tekst. Fengende låt, gode symboler, metaforer, øvrige virkemidler. Puh....der er "As I lay dying" ferdig.

    SvarSlett